Paleo epres "túrótorta" nem totuból
sponsored links
Mostanában nagyon sok totus (tojásfehérjébõl készült hamis túró) receptet látok és kíváncsi lennék, hogy milyen íze lehet. Sajnos nálam háromnál több tojásfehérje nem szokott megmaradni, az is nagyon ritkán, így nem volt még alkalmam kipróbálni. Viszont nagyon szeretem az ilyen fából vaskarika recepteket, hát gondoltam megoldom máshogy. Az Etetem a családom blogon találtam meg a megoldást.
Hozzávalók:
Alaphoz:
-19 g mandulaliszt
-15 g kókuszreszelék
-5 g xilit
-1 tojás
-5 g kókuszzsír
-fahéj
Krémhez:
-50 g darált kókuszreszelék
-1 nagy vagy két kisebb citrom leve
-30 g xilit
-250 ml kókusztej
-50 ml víz
-2 ek. útifûmaghéj -165 g szép eper a díszítéshez
Egy kapcsos tortaformát kibéleltem sütõpapírral és elõmelegítettem a sütõt. Az alaphoz mindent összekevertem és ellapogattam a forma alján, majd megsütöttem. A krém összetevõit összekevertem, a maghéjtól besûrûsödik. A kész alapra tettem és eperrel díszítettem. Nagy frissítõ, nyárias íze van, szülinapi torta-gyanús! (48 g CH)
Hozzávalók:
Alaphoz:
-19 g mandulaliszt
-15 g kókuszreszelék
-5 g xilit
-1 tojás
-5 g kókuszzsír
-fahéj
Krémhez:
-50 g darált kókuszreszelék
-1 nagy vagy két kisebb citrom leve
-30 g xilit
-250 ml kókusztej
-50 ml víz
-2 ek. útifûmaghéj -165 g szép eper a díszítéshez
Egy kapcsos tortaformát kibéleltem sütõpapírral és elõmelegítettem a sütõt. Az alaphoz mindent összekevertem és ellapogattam a forma alján, majd megsütöttem. A krém összetevõit összekevertem, a maghéjtól besûrûsödik. A kész alapra tettem és eperrel díszítettem. Nagy frissítõ, nyárias íze van, szülinapi torta-gyanús! (48 g CH)